onsdag 9 januari 2013

Till Salu!

SÅLD!

Nu är det dags att sälja min kära kolonistuga eftersom jag ska flytta till en annan del av landet. Stugan ligger i Linköping, Valla koloniområde, Violvägen 394 nära grind 4 mot universitetet, minigolfbanan och stallet, en hörntomt på en lugn del av området.

Stugan är på ca 20 kvm och tomten är ca 280 kvm. Förutom stugan finns ett fristående uterum på ca 15 kvm och ett växthus på ca 5 kvm.

Stugan har el, vatten finns i utekök och kran ute. Stora renoveringar har skett under 2009-2012 så stugan och trädgården är i mycket bra skick. 

Försäljningen är tänkt att ske till våren 2013 och visas vid behov. Priset är 175 000,- eller bud.
Vissa inventarier ingår efter överenskommelse. Årsarrendet är ca 2300,- men kan skilja lite från år till år. Det finns sopkontainer och komposter på området, gott om toaletter och ett mycket fräscht duschrum där man för 150,- om året kan duscha så mycket man vill. Det kommunala vattnet ingår i arrendet, elkostnaden tillkommer efter förbrukning.

Jag visar här några bilder och förklarar vid varje bild, det går förstås att läsa min blogg för att se vad jag gjort under mina tre år på kolonin, du kan välja kategorier till höger så går det lättare att hitta.

Är du intresserad kontaktar du mig på min mail: lotta.vesterberg@hotmail.com

Stugan och uterummet målades om 2010, staketet och grindarna blev nya 2011, staketet behöver slutmålas, är endast grundmålat. Staketet går runt två sidor av tomten, jag tyckte inte det behövdes staket på de andra sidorna men stolparna sitter kvar om man vill fortsätta runt hela tomten.
Taket är belagt med takpapp.

Växthuset uppfördes sensommaren 2012, flyttat från en annan plats och de flesta glasrutorna är nya. På golvet ligger betongplattor och det finns två stora odlingslådor som är klädda invändigt med pressenning men är öppna mot marken. En vädringslucka men ingen automatik, det går att köpa till.
På ena sidan växer en hallonhäck med nya stöd, bakom finns en nybyggd spalje av återvunnet trä med två sorters Clematis och på den vänstra sidan växer en liten Måbärshäck, bra skuggningar för växthuset. Bygglov är beviljat av föreningen och godkänt av grannarna eftersom det står ganska nära tomtgränsen.


Uterummet har öppningsbara fönster, stora åt det ena hållet och små åt det andra, taket är av Icopalplast. Från utsidan växer en vinranka som ger druvor både på ut- och insidan i olika omgångar.
Uterummet är en bra säsongsförlängare både på våren och hösten och på vintern bra för förvaring. Som mest har 14 personer suttit och ätit här inne men då var det trångt!

 
 
 
 




Mellan stugan och uterummet finns en insynsskyddad stenläggning där det är skön skugga soliga dagar.
Från vattenkranen intill diskbänken är det draget en Gardenaslang till en vanlig blandare, vattnet rinner sen ner i en stenkista under bänken. Bänken är i massiv björk och har stått ute i tre säsonger och börjar bli lite sjaskig men den fungerar säkert några säsonger till om man vill, det är en stabil konstruktion.




 

 
Köket byggdes nytt 2010, ett Ikeakök med laminatskiva, skivan sticker ut mot rummet så det finns plats för två barstolar. Bänkspis med ugn, under spisen en stor låda för t ex sopor, fläkten är nu borttagen, den behövdes egentligen inte så nu är det bättre förvaring i skåpet. En ny kyl finns också utanför bild, ingen frys. Tallrikshyllan är specialbyggd på plats och ingår, glasskiva istället för kakel på väggen.
 

Sovrum, ca 2 x 2 m med platsbyggd säng med en resårmadrass + bäddmadrass 120 cm bred som medföljer. Förutom sängen finns två förvaringshyllor i rummet, en grund och en djup samt en liten öppen "garderob" med klädstång och hylla. Under sängen finns gott om förvaring och det medföljer en skiva på hjul som är bra för ändamålet. Det finns också en lucka till ett förvaringsutrymme under taket.




Alla trägolv är målade med golvfärg i en grå nyans och väggarna i rummet och halva hallen har vitmålad träpanel. En bäddsoffa som utbäddad blir 120 cm ingår i köpet.
Även alla tak och trädetaljer runt dörrar och fönster målades i samband med renoveringen.
På ena väggen sitter hyllförvaring med ett fällbart skrivbord som också ingår.



På två sidor av tomten som vätter mot gångvägarna finns perennrabatter, på våren massor av lökväxter. Bakom Ligusterhäcken mot ena grannen finns ett kryddland med flera olika perenna kryddväxter och en krusbärsbuske. Fingerborgsblommorna som frösår sig och blommar året efter dyker upp på flera platser varje år.
 
 
 

En bred rabatt mot staketet där jag odlat potatis två säsonger. Till höger om rabatten finns en stor buske med svarta vinbär. Mellan huset och uterummet finns också en röd vinbärsbuske. Mot husets södersida växer björnbär som på sommaren bildar en grön vägg som också skärmar av uteplatsen mellan husen. På tomten finns även två äppelträd och ett plommonträd med lila plommon (Victoria?)

 
 
Två odlingslådor för grönsaksodling, det är en gammal bild så det gula staketet bakom finns inte kvar. I den högra lådan växer numer bara jordgubbar som jag föryngrat kontinuerligt så det finns både ett och tvååriga plantor där. Gräsmattan sköter sig bra, den är alltid väldigt grön utan vattning eller annan omvårdnad än klippning och maskrosorna har tagits bort löpande.
 

 

1 kommentar:

  1. Wow, vilken fin stuga och tomt du har!! Vilket jobb du har gjort, jättefint! Trist att du ska sälja, är svårt att hitta bloggar med folk som har kolonistuga. Lycka till med nya äventyr. Vänliga Hälsningar från en av dina läsare, Lena

    SvaraRadera